Patriarhul caldeean introduce sanctiuni pentru “clericii ratacitori”

Patriarhul caldeean catolic Louis Raphael I ia măsuri împotriva preoților și călugărilor care s-au strecurat în țările occidentale fără acordul superiorilor lor. Unii pretind că sunt solicitanți de azil, care caută refugiu din fata jihadiștilor. Dar, ca rezultat, comunitatea creștină din Orientul Mijlociu riscă să ajungă pe cale de disparitie.

Un “ultimatum” fusese deja stabilit pentru data limita de 22 octombrie.

Astfel, toți preoții caldeeni și călugării care au plecat recent din eparhiile și mănăstirile lor și s-au mutat in unele țări occidentale, fără consimțământul superiorilor lor, trebuie sa poarte discutii cu episcopii și șefii comunităților lor, despre modul si timpul intoarcerii la turma lor sau despre transferul potențial in alte eparhii și comunități.

Nerespectarea acestui demers va duce la suspendarea lor din preoție și la incetarea remunerației.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.