Nu trebuie sa va ascundeti in spatele binecuvantarii preotului!

La Radio “Vera”, șeful Departamentului Sinodal de Informații rus, Vladimir Legoyda, a menționat că apropierea omului de credință nu poate fi ușoara, pentru că este nevoie de căutare intelectuala personala.

“Omul modern se asteapta, in mod nejustificat, ca atunci cand trece pragul bisericii, sa-si poata cumpara o broșură și sa găseasca în ea răspunsurile la întrebările vitale. Acest lucru nu se întâmplă niciodată. Credința trebuie să sufere, trebuie să isi găsească propriile răspunsuri la întrebările și îndoielile lui” – a spus Legoyda.

Potrivit președintelui Departamentului Sinodal de Informații, sarcina Bisericii este aceea de a aduce pe cineva în fața lui Dumnezeu, unde sa stea pe cont propriu și să aleagă binele.

“Nu poate fi mantuit nimeni prin evitarea responsabilitatii și ascunderea, in toate, în spatele binecuvântarii preotului. Trebuie să învețe să gândească pentru el insusi și sa ia propriile decizii, ghidat de credință și de conștiință” – a declarat reprezentantul Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.