Mitropolitul Ilarion i-a dezvaluit Papei actiunile politice ale greco-catolicilor din Ucraina

Zilele trecute, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii, a discutat despre situația din Ucraina, cu Papa Francisc, la Vatican.

Mitropolitul Ilarion si Papa Francisc au discutat despre acțiunile greco-catolicilor din Ucraina.

“Șeful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii a discutat cu Pontiful preocupările sale profunde cu privire la implicarea Bisericii Greco-Catolice din Ucraina în conflictul politic, de partea forțelor care sunt ostile Bisericii Ortodoxe Ruse, exprimându-și speranța că greco-catolicii isi vor reconsidera poziția lor și se vor opri din declarațiile politizate pe față si din sprijinirea schismei”, a declarat serviciul de presă al departamentului rus.

Mitropolitul i-a prezentat, de asemenea, Papei, situația din estul Ucrainei, unde trei preoți au fost deja uciși, iar 15 biserici au fost distruse parțial sau în totalitate.

Uniații, sau greco-catolicii, fac parte din Biserica Romano-Catolică, dar își desfășoară slujbele bisericesti în conformitate cu ritul bizantin, care este similar cu ritul ortodox.

Tensiunile din sanul relațiilor dintre creștinii ortodocși și greco-catolicii din Ucraina, reprezinta unul dintre motivele pentru care au împiedicat o întâlnire între șeful Bisericii Ortodoxe Ruse și Papa, de mai mulți ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.