Religia ramane intotdeauna contemporana

Zilele trecute, vorbind in cadrul unui forum intitulat “Religia în spațiul cultural al viitorului”, care a avut loc in Moscova, președintele Departamentului Sinodal de Informații, Vladimir Legoyda, a spus că religia este întotdeauna contemporana și nu își pierde relevanța.

“Religia este orientată spre viitor. Religia i-a spus intotdeauna, omului, ce este si cum poate fi” – a spus presedintele.

Potrivit lui Legoyda, religia și cultura sunt fenomene organic legate între ele, care nu se pot opune.

“Este naiv să presupunem că ar exista un credincios, care sa nu poata fi si om de cultură. Cultura este istoric derivata din religie, ea este înrădăcinată în ea. Fiecare credincios aparține culturii”- a declarat reprezentantul Bisericii.

Presedintele Departamentului Sinodal de Informații a mai spus că religia presupune o viziune de baza a omului, asupra lumii, în mare măsură determinată de cultură.

“Religia este sursa de cultura, iar cultura afectează perspectivele religioase ale omului” – a concluzionat Legoyda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.