Inaugurarea parohiei ortodoxe romane din Glasgow

Comunitatea romana din Glasgow va gazdui duminica, 18 ianuarie, doua evenimente importante: inaugurarea parohiei ortodoxe romane din Glasgow si 150 de ani de la Unirea sub un singur domnitor – Alexandru Ioan Cuza, transmite Romanian Global News, care citeaza Comunitatea virtuala a romanilor din Marea Britanie.

La festivitate vor participa romani din Edinburgh, Aberdeen, Londra, dar si din alte parti ale Marii Britanii. Printre oaspeti se vor numara reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Londra, oficiali din Glasgow, reprezentanti ai bisericilor din Glasgow, dar si prieteni scotieni.

Slujba religioasa va fi urmata de o ceremonie de inaugurare si doua concerte sustinute de corul de copii Theotokos din Alba Iulia si grupul Nectarie Protopsaltul Bucuresti. La final, toti participantii vor fi invitati la o receptive cu mancare romaneasca, dar si scotiana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.