Corul Sfantul Nectarie – Ghimicesti (Vrancea), in vizita la Patriarhul Romaniei

La sfirsitul anului trecut, membrii Corului „Sf. Nectarie” din satul Ghimicesti, comuna Fitionesti, impreuna cu preotul Vasile Dabija, au vizitat Catedrala si Palatul Patriarhal din Bucuresti. Evenimentul a avut loc in ajunul Nasterii Domnului, cu prilejul slujbei parastasului oficiata chiar de Preafericitul Daniel in memoria eroilor Revolutiei din 1989 la Catedrala Patriarhala.

Cu aceasta ocazie, micutii si insotitorii lor s-au bucurat de sansa de a fi binecuvintati chiar de catre Patriarh. „Copiii au fost remarcati la trecerea Patriarhului printre credinciosi, ocazie cu care acesta s-a oprit alaturi de ei, le-a admirat frumoasele costume populare din Vrancea si le-a impartit cite o iconita”, a declarat preotul Vasile Dabija.

Membrii corului au primit apoi permisiunea de a intona un colind si, in ciuda agendei incarcate a Patriarhului, acesta i-a invitat sa viziteze si Palatul Patriarhal. P.F. Daniel s-a fotografiat impreuna cu oaspetii in fata traditionalului brad de Craciun, le-a daruit dulciuri, i-a binecuvintat si i-a indemnat sa urmeze calea pe care le-o deschide Sf. Nectarie, patronul spiritual al acestui grup vocal.
Un articol semnat de: Daniela Munteanu, gasiti in Monitorul de Vrancea
( https://www.monitoruldevrancea.ro/?stire=5723 )

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.