Monday 1 september 2014

Ieri, credinciosii din Gurbanesti au putut intra in Sfantul Altar al bisericii satului (foto)

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din localitatea Gurbănești, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit Sfânta Liturghie preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, rangul de sachelar preotului paroh Iulian Dobre și Medalia aniversară a Episcopiei domnului primar Sandu Manea.

După Sfânta Liturghie s-a sfințit Clopotnița, care este parte a lucrărilor de restaurare desfășurate în curtea bisericii din Gurbănești.

La acest moment toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile