Prima biserica ortodoxa romaneasca din Japonia: nu avem bani pentru niciun proiect!

Incepand din luna aprilie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române a cumparat un teren pentru viitoarea biserică din Tokyo, prima biserică ortodoxă românească din Japonia. Din aprilie si până în prezent, conform Părintelui Corîu Daniel, s-au întocmit proiecte diferite, cu prețuri variind intre 8,5 – 26 de milioane de yeni.

“Nu știm încă pe care proiect să-l alegem, pentru că, de fapt, nu avem bani pentru niciunul”. În contul parohiei s-au strâns abia “450 000 de yeni – marturiseste parintele – iar de doua luni nu s-a mai adăugat nimic”.

“În acest demers, este nevoie de o mobilizare simultană a tuturor. Nu putem să lăsăm unul pe celălalt sau să așteptăm să primim fonduri de la Guvernul României sau de la vreo sursă de stat, internă sau externă”, mai marturiseste parintele.

Cei care vor contribui substanțial la realizarea acestei constructii, asigura parintele paroh, “pe lângă pomenirea neîncetată din cadrul Sfintei Liturghii, vor avea numele înscrise pe pisania bisericii, ca niște râvnitori față de casa Domnului și ca niște străjeri la intrarea în ‘cerul pământesc’”.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe incearca sa fie alaturi de cei din parohie si sa ia parte la demersul acestora si al Parintelui slujitor Corîu Daniel, mediatizand situatia si punand la dispozitia celor ce vor sa se inscrie in randul “fericiţilor şi pururea pomeniţilor ctitori”, contul oficial al Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române în Japonia, in speranta ca, astfel, putem ajuta fiecare cu cate ceva:

Din Japonia:

銀行名 三菱東京UFJ銀行

支店 玉川支店口座名義 ルーマニア オルトドクス チャーチ ジャパン

口座番号 0312098

Din străinătate:

Numele beneficiarului: Romanian Orthodox Church Japan

Adresa beneficiarului: 4-27-2 Entopia 101, Yoga, Setagaya-ku, Tokyo, Japan

Numărul contului beneficiarului: 0312098

Cont deschis la: The Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, Ltd. Tamagawa Branch,

2-24-5 Tamagawa Setagaya-ku, Tokyo 158-0094 Japan

Cod swift: BOTKJPJT

Dumnezeu să binecuvânteze și să înmulțească darul dumneavoastră!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.