Patriarhul Ecumenic lanseaza un mesaj, cu ocazia inceperii noului an bisericesc

Astazi, 1 septembrie 2014, odata cu inceputul unui nou an bisericesc (traditie inspirata in Biserica dupa randuiala veche evreiasca), Patriarhul ecumenic Bartolomeu I alansat un mesaj special dedicat evenimentului.

Mesajul face referire doar la problemele de mediu, cu care se confrunta omenirea in zilele noastre, mentionand ca Biserica “nu rămâne nemișcata sau indiferenta la distrugerile ce au loc zilnic, in prezent, la adresa mediului natural, rezultate din lăcomie umană și fuga dupa profit”.

Acesta reaminteste, in acelasi mesaj, ca “Patriarhia Ecumenică, deja de mai mulți ani, a evaluat semnele vremurilor noastre, precum și obligația euharistică a Bisericii Ortodoxe. Astfel, am declarat și dedicat începutul anului bisericesc, data de 1 septembrie, drept zi de rugăciune pentru păstrarea creației lui Dumnezeu, care a fost moștenita de către noi, ca mediu al nostru”.

Patriarhul Bartolomeu, supranumit si Patriarhul verde, a preferat sa nu aminteasca in mesaj nimic despre suferintele si incercarile dure prin care trec astazi crestinii din Orientul Mijlociu si nu numai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.