Educatia religioasa presupune colaborare intre clerici, profesori si parinti

Arhiepiscopul grec-ortodox al Americii, Demetrios, a lansat cu ocazia inceperii noului an bisericesc un mesaj catre credinciosi.

Mesajul face referire, in cea mai mare parte, la faptul ca intram intr-o perioada marcata, de asemenea, si de începutul anului universitar, “când copiii noștri, tinerii și adulții se întorc la școală. În plus, acesta este un moment asociat cu noul an bisericesc și cu programele noastre școlare religioase”.

“Cu accent continuu pe tema recentului nostru congres al clericilor si laicilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), intitulat “Familia Ortodoxă Creștină: lacas al lui Hristos și martor al Evangheliei Sale”, vom începe acest an ecleziastic reflectând asupra priorității consolidarii familiei prin educatie, in parohiile noastre. De asemenea, este un timp să ne concentram asupra rolului important al educației creștine în casă”.

“În munca noastră sacră de predare, trebuie să afirmăm că educația în parohie și în casă implică un efort sustinut de colaborare intre clerici, profesori și părinți. În plus față de oferirea de cunoștințe despre credința noastră și cultura greacă sau predarea disciplinelor academice de bază, programele din parohie ar trebui să sublinieze identitatea familiei creștine ortodoxe și sa ofere resurse care sa ghideze familiile în a rămâne conectate la Dumnezeu și la Biserică. Prin cult, rugăciune, reflecție și predare în casă, familiile ar trebui să consolideze invataturile primite la nivel parohial”.

“Familia creștină ortodoxă, care este întărită și ghidata de educatia din parohie, devine un lacas al lui Hristos și o mărturisire a Evangheliei. Membrii familiei sunt conectati la Dumnezeu și la misiunea principală a Bisericii. Copiii și tinerii sunt crescuti în credință”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.