STIRI Invatamant| Astazi este inaugurata o noua scoala ruseasca ortodoxa in Betleem

Astazi, șeful Societatii Imperiale Ortodoxe Palestina (IOPS), Serghei Stepashin, inaugureaza o școală pe o stradă intitulată după Vladimir Putin, în Betleem.

Aceasta este prima școală pe care Rusia, în ultima sută de ani, o deschide în Țara Sfântă.

Până în 1914, aproximativ 100 astfel de școli au fost deschise și functioneaza în Palestina, notează ziarul Izvestia.

Potrivit lui Serghei Stepashin, aceasta este o școală pentru copiii arabi (băieți) care trăiesc în Betleem. Ea a fost finanțata de către Rusia și se ridică la toate standardele internaționale, fiind proiectata pentru 450 de locuri, desi deja 1.200 de copii au ceut sa studieze acolo. Studiile vor fi efectuate dupa un sistem de învățământ cu 12 clase.

“Profesorii ruși vor preda la școală, mulți dintre ei fiind femei. Ele le vor preda elevilor limba rusă, istoria Rusiei și elementele de bază ale religiei ortodoxe, în ciuda faptului că Palestina este un stat musulman”, a spus Serghei Stepashin.

Șeful Societății a menționat că copiii vor fi întâmpinati cu o scrisoare din partea Președintelui rus Vladimir Putin și a Primului-Ministru Dmitri Medvedev. Ca dar, delegația rusească le va aduce elevilor câteva sute de cărți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.