Sistem de topire a zapezii la intrarea in biserica, pentru accesul confortabil al credinciosilor

Autoritățile de la Moscova au aprobat proiectul construirii unei biserici inchinate noilor martiri.

La sfârșitul lunii decembrie 2013, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill a binecuvântat piatra de temelie a bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In ziua de 29 august 2014, “Moskomekspertiza” a aprobat proiectul unei biserici în cinstea Noilor Martiri și Mucenici Mărturisitori rusi în Mănăstirea Sretensky – Lubianka, conform Interfax.

În plus față de construirea bisericii, s-a planificat reconstruirea și restaurarea a două clădiri, situate pe teritoriul mănăstirii.

Pentru a face mai confortabil accesul credincioșilor la slujbele bisericii în timpul iernii, va exista un sistem special de topire a zăpezii la intrarea principală a acesteia.

Timpul de finalizare a constructiei a fost si el redus la 22 de luni. Va avea loc, in plus, si o amenjare ulterioara a zonelor limitrofe constructiei.

Patriarhul Kirill a amintit ca biserica serveste nu doar pentru cinstirea victimolor ci si ca “avertisment împotriva repetarii greșelilor din trecut”.

Tarnosirea bisericii este programata pentru luna februarie 2017. În subsolul bisericii, este planificata deschiderea unui Muzeu al Noilor Martiri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.