STIRI Somalia | SUA se lupta cu islamistii al-Shabaab, care vor stat islamic in tara

Militarii SUA au efectuat o operațiune împotriva grupului militanților al-Shabaab (foto: steag grupare) din Somalia, conform unui raport CNN, care il citeaza pe purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Pe 31 august, militanții al-Shabaab au atacat închisoarea Agentiei Nationale de Informații și Securitate din Mogadishu. Conform rapoartelor anterioare, un dispozitiv exploziv a fost detonat în apropierea sediului inchisorii, iar Al-Shabaab a pretins ca este responsabil de atac, informeaza Ria Novosti.

Atacul a dus la uciderea a trei paznici și a doi civili din Mogadiscio, conform CNN. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Securitate, Mohamed Yusuf, aproximativ 15 persoane au fost rănite.

Somalia este pe punctul inregistrarii unui dezastru umanitar. Penuria de alimente rămâne o problemă majoră pentru țara in care peste 200 000 de copii, cu varste sub cinci ani sunt subnutriti, potrivit ONU.

Lucrătorii umanitari din Somalia se afla sub amenințarea constantă a atacurilor Al-Shabaab.

Conform unui raport Ria Novosti, grupul Al-Shabaab lupta de peste sapte ani in tara, încercand sa impuna un stat islamic în Somalia.

În luna iulie, un oficial american din apărare a recunoscut că consilierii militari americani au lucrat în secret în Somalia, inca din 2007, și că Washingtonul a planificat să-și extindă prezența în țară.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.