STIRI | Grecia a votat noua lege anti-discriminare: genocid si discriminare sexuala

În dimineața zilei de marți, Ministrul grec al Justiției, Charalambos Athanasiou, a prezentat proiectul de lege anti-rasism în Parlament și a anunțat modificările incluse, conform Greek Reporter.

Modificările se referă la probleme legate de genocid și de discriminare sexuală. Potrivit proiectului de lege, în afara negaționiștilor, vor mai fi, de asemenea, sancționati contestatarii genocidurilor împotriva armenilor și creștinilor greci din zona Pontica si a crestinilor din Asia Mică, care au fost recunoscute de către Parlamentul Elen.

Cei care cheama sau incita la acțiuni care pot duce la discriminare, ură sau violență împotriva unei persoane sau a unui grup, dupa orientare sexuală, se vor confrunta cu închisoarea.

Ambele probleme au provocat reacții puternice între membrii partidelor. Biserica Greciei și-a exprimat sprijinul pentru proiectul de lege, aceasta fiind si cea care a cerut sa fie introdusa problema genocidurilor împotriva creștinilor greci pontici si din Asia Mică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.