P.S. Visarion, episcopul Tulcei, a săvârşit Sf.Liturghie şi sfinţirea Aghiasmei celei Mari pe faleza Dunării

In ziua de 6 ian. 2009, de praznicul Botezului Domnului în toate bisericile din municipiul Tulcea s-a săvârşit Sf. Liturghie şi slujba de sfinţire a apei – Aghiasma cea Mare. P.S. Sa Visarion a săvârşit Sf. Liturghie şi sfinţirea apei în Catedrala episcopală.

Pe urmă, pentru prima dată în Tulcea, preoţii şi credincioşii în frunte cu ierarhul s-au îndreptat în procesiune pe faleza Dunării unde s-a săvârşit slujba sfinţirii Apei celei Mari.

La sfârşit P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii a rostit un bogat cuvânt de învăţătura iar apoi a aruncat o cruce de lemn îmbodobită cu busuioc în apele Dunării după care s-au aruncat trei tineri, toţii primind sume de bani şi cărţi din partea P.S. Sale, iar apoi în mod simbolic P.S. Sa a aruncat spre cer un porumbel alb.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.