Boboteaza la Drobeta Turnu Severin

În ziua prăznuirii Botezului Domnului, la Drobeta Turnu Severin, după Sfânta Liturghie, ierarh, preoţi şi credincioşi au mers în procesiune de la toate bisericile din municipiu spre portul dunărean pentru slujba sfinţirii aghiasmei mari.

În drumul lor toate grupurile de credincioşi s-au întâlnit cu grupul care venea de la Catedrala Episcopală, alături de Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

În cadrul procesiunii a fost purtată Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, Icoana Botezului Domnului dar şi steaguri înalte ce au zugrăvite pe ele diferite scene biblice, printre care şi scena Botezului Domnului.

În port, într-un loc special amenajat, slujba sfinţirii aghiasmei celei mari a fost săvârşită de Părintele Episcop Nicodim, după care ierarhul a binecuvântat apele fluviului Dunărea. Credincioşii au luat apoi în vase agheasma cea mare, au gustat şi au dus-o cu evlavie la casele lor pentru a le stropi.

De menţionat este şi faptul că în ziua Botezului Domnului la Drobeta Turnu Severin expresia ,,gerul Bobotezei” a fost simţită cu adevărat de toţi cei prezenţi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.