Liderii Bisericii s-au intalnit la Lambeth, in sprijinul crestinilor din Orientul Mijlociu (video)

Pe 3 septembrie, la inițiativa PS Episcop Angaelos, Arhiepiscopul Justin Welby de Canterbury a invitat lideri și reprezentanți ai Bisericilor din Orientul Mijlociu, în Marea Britanie, la o intalnire “în semn de solidaritate cu creștinii din Orientul Mijlociu”, la Palatul Lambeth.

Au fost prezenti lideri ortodocși și clerici din Orientul Mijlociu. După primirea invitatilor, Arhiepiscopul a prezidat o “masă rotundă”, la care cei prezenți au fost invitați să comenteze sau sa schimbe informații, timp de aproximativ 90 de minute.

Aceasta a fost urmata de o rugăciune în capela Crypt, care a inclus lecturi biblice, precum și extrase din scrierile Sfântului Isaac din Ninive și Sfântului Efrem Sirul.

In încheiere, Arhiepiscopul și adunarea intreaga s-au întâlnit cu presa, acestia emitand o declarație in consens, in numele tuturor celor prezenti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.