Bulgarii aloca noi fonduri pentru lucrarile arheologice din Perperikon

Sapaturile arheologice din complexul Perperikon, din sud-estul Bulgariei, au primit fonduri suplimentare, pe sit urmand sa fie angajate alte 30 de persoane, conform publicatiei Vesti.

Șeful expeditiei, Nikolai Ovcearov, le-a marturisit jurnalistilor că, cei 80.000 leva extra-finanțare din partea municipalității Kurdzhali, ridica suma totală pentru acest an la 150.000 de leva.

In prezent, angajate pe sit sunt 50 de persoane, iar de lunea viitoare numarul celor angajati va creste cu alti 30-35, continuand sa functioneze pana in octombrie.

De la începutul săpăturilor, din acest an, la Perperikon, arheologii au descoperit gasit un ax din bronz, datat din epoca bronzului, două cruci de bronz din Evul Mediu timpuriu și o cruce de argint din secolele XIVI-XVII, alaturi de o piesa din ceramică, inscriptionata cu o rugaciune, conform Novinite,

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.