STIRI | Parada gay-lor si lesbienelor, in Belgrad – 28 septembrie

Marsul gay va fi urmat de o petrecere în afara clădirii Consiliului Local din Belgrad, conform unui raport al jurnalului Politika.

Parada din acest an a fost inițial programată pentru 31 mai, dar planul a fost anulat în urma inundațiilor masive care au afectat Serbia la începutul acestei luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform jurnalului, citat de Tanjug.

În 2009, 2011 și 2012, autoritățile au interzis, de asemenea, parada, după ce poliția a declarat că nu poate garanta siguranta participantilor. Interzicere consecutiva a Paradei Gay in Belgrad a riscat, insa, sa aiba un impact negativ asupra integrarii europene a Serbiei. Șeful delegației UE în Serbia, Michael Davenport, avertiza că interdicția reprezinta o încălcare a drepturilor omului, urmand ca acest fapt sa fie notat în viitorul raport al Comisiei Europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.