I-a vazut rugandu-se in casa, si i-a dat pe mana autoritatilor

Represiunea anti-creștină din Arabia Saudită continua

Autoritățile saudite s-au napustit asupra unei case din orașul estic Khafji, la granița cu Kuweitul, și au arestat 27 de persoane, pentru utilizarea spațiului propriu ca biserica, săptămâna trecută.

Membrii Comisiei pentru Promovarea Virtuții (Haia) au confiscat, de asemenea, copii ale Bibliei și diferite instrumente muzicale, de la oameni, în timpul raidului.

Conform Arabia Monitor, citat de agentia AINA, raidul a fost determinat de o reclamatie a unui cetățean.

Cei arestați sunt de diferite naționalități, din Asia, inclusiv femei și copii, a raportat ziarul.

“Un cetățean a raportat activități suspecte în aceasta casa și a susținut că un indian si-a transformat reședința, în biserică”, se arata in raport.

Acesta le-a declarat autorităților ca i-ar fi surprins pe oameni “implicandu-se în ritualuri religioase, într-una din camere”.

Cultul public al oricarei alte religii, in afara Islamului, este interzis în regat, unde sunniții constituie mai mult de 90% din populatie.

Un creștin, aparator al libertatii religioase, cu sediul la Washington, a denunțat raidul, spunând că aceasta a fost întotdeauna politica oficială a Arabiei Saudite, care continua “epurarea religioasa”.

“Aceasta este situatia in singura tara din lume, unde politica oficială interzice toate Bisericile. Situatia este impusa, chiar dacă exista mai mult de 2 milioane de muncitori străini creștini în această țară”, a spus Fox News, citand cuvintele Ninei Shea, director al Centrului Institutului Hudson pentru Libertate Religioasă.

Un parlamentar din Partidul Republican american, Frank Wolf, a declarat, la randul sau, ca spera ca Guvernul SUA sa discute despre represiunea anti-creștină din Arabia Saudită.

De asemenea, el a adăugat că va îndemna ambasadorul SUA în Riyadh și Departamentul de Stat sa ii ajute pe creștinii arestați, conform Fox News.

Wolf a fost, de asemenea, citat ca spunând că represiunea nu este una surprinzătoare, odata ce regimul saudit “nu a vrut ca soldații noștri să poarte cruci, nici în timpul operatiunii in Irak [1991], Desert Storm”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.