Sa devenim mai spirituali, printr -un – “show de icoane”

Expozitia “EIKON: Icoanele Lumii Crestine Ortodoxe”

In perioada 18 octombrie 2014 – 26 ianuarie 2015, Galeria de Artă din Ballarat, Victoria, Australia, va găzdui o expoziție care urmareste sa sublinieze bogata tradiție de spiritualitate creștină răsăriteană, prin prezentarea icoanelor, conform Hubului local de Arte Vizuale.

Expozitia de icoane creștine din lumea ortodoxă va explica originile icoanei, explorand semnificația ei pentru comunitate și impactul asupra culturilor care au venit în contact cu aceasta.

Expoziția contine, în principal, parti din colecția privată a fostului diplomat australian John McCarthy si alte lucrari ale Galeriei Naționale din Victoria și ale Muzeului de Artă și Arheologie din Queensland.

Expoziția va fi însoțită de un program educativ și de programe publice, inclusiv de concerte de muzică grecească și rusească.

Conform organizatorilor, iluminatul special și o coloană sonoră care include cântari tradiționale, clopote și alte cantari din cadrul slujirii ortodoxe, vor ajuta la crearea unui cadru deosebit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.