Bobotează românească la Viena

Credincioșii ortodocși români din Viena și din împrejurimi au prăznuit, alături de frații de acasă și din diaspora, marele praznic al Botezului Domnului cu mare bucurie.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de sfințire a aghiazmei celei mari în noua biserică, preotul Dr. Nicolae Dura împreună cu Mitropolitul grec din Austria, Dr. Michail Staikos, și cu preoți greci și bulgari, in prezența unui mare număr de credincioși ortodocși și prieteni ai Ortodoxiei vieneze, au participat la slujba de sfințire a apei la Canalul Dunării din centrul Vienei.

A fost impresionant ca sub cupola catedralei cerului vienez, la malul Dunării albastre, care duce apele sale spre pământul și marea de acasă, să răsune troparul Bobotezei în limba noastră românească. Imagini și cuvinte de la această slujbă au fost transmise și de televiziunea austriacă în cadrul buletinelor de știri din seara aceleiași zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.