STIRI | Scufundari speciale, pentru explorarea Antikythera

Mecanismul din Antikythera este cunoscut ca fiind cel mai vechi computer din lume. Acesta a fost folosit de vechii greci, pentru a urmări ciclurile Sistemului Solar.

Dispozitivul a fost descoperit in timpul unor scufundari în largul coastei insulei grecesti Antikythera, în 1900, fiind un mecanism extrem de complex.

Antikythera este o mică insulă grecească din Marea Egee, cu doar 44 de locuitori. Cu toate acestea, ea este populara din cele mai vechi timpuri și a fost sediul piratilor cilicieni care l-au capturat pe tanarul Iulius Cezar și l-au ținut pe insula, pentru răscumpărare. După ce a fost eliberat, el i-a capturat si i-a crucificat pe toti.

Acum, la mai mult de 100 de ani de la descoperirea uimitorului Mecanism Antikythera, arheologii au decis să se întoarcă pe sit. Ei cred mai există multe alte comori antice care urmeaza să fie descoperite în zonă, intrucat Antikythera se afla pe una dintre cele mai aglomerate rute comerciale, din cele mai vechi timpuri, conform Greek Reporter.

Până în prezent, arheologii nu au reusit sa efectueze cautari, decat până la o adancime de 60 de metri. Cu ajutorul unui costum special de scufundare, cu toate acestea, ei vor fi capabili să se scufunde mai adânc și sa exploreze zona în condiții de siguranță. Acestia vor folosi, totodata, echipamente robotizate de cartografiere și cu circuit închis al aerului destinat respirației, astfel încât să poată rămâne sub apă perioade mai lungi de timp.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.