Soc pentru lumea musulmana: Fratele Califului Statului Islamic s-a convertit la Crestinism

Mohammed Bakr al-Baghdadi, fratele lui Abu Bakr al-Baghdadi, care este Califul auto-proclamatului Stat Islamic, s-a convertit la Creștinism, conform unui raport Al-Jazeera, de ieri dimineață.

Decizia a nascut o reacție fără precedent din partea comunității sunnite salafiste, care a ordonat o fatwa (sentita la moarte) pe seama barbatului, imediat ce vestea s-a răspândit în mass-media din întreaga lume musulmană.

“El nu mai este fratele meu”, a declarat Califul auto-proclamat, in fata mulțimii adepților săi.

Abu Bakr al-Baghadi a obținut diplome și doctoratul în studii islamice la Universitatea Islamică din Bagdad și a devenit cleric al Moscheii Imam Ahmad ibn Hanbal din Samarra, la momentul invaziei conduse de SUA in Irak, în 2003.

“Cu siguranta, în timpul războiului din Irak, cei doi frati au urmat căi foarte diferite, unul devenind inginer in industria petroliera, in Texas, iar celălalt, treptat, un fanatic religios proeminent”, explică un analist politic in problemele Orientului Mijlociu, Jim Stern. “Cei doi bărbați, care nu si-au mai vorbit in ultimii 14 ani, nu au relativ nimic în comun”, adaugă el.

Mohammed Bakr al-Baghadi și familia se afla, in prezent, sub protectia Programului de Securitate a Martorilor, pornit de SUA dupa evenimentele din 11 septembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.