STIRI | Le -au atacat casa, acuzandu -i ca sunt pagani – Judecata publica, pentru crestini

Un cuplu creștin, din zona Bihar din nord-estul Indiei, a avut nevoie de tratament intr-un spital de stat din tara, după ce extremiștii hinduși i-au bătut pe cei doi soti și i-au amenințat cu moartea.

Shri Lal Khatiyan și soția sa, Asha Devi, spun ca un grup mic le-a atacat casa din Balwanazir, Kaliyanganj, acuzându-i ca ar fi “păgâni”. Apoi l-au bătut pe Khatiyan, atacand-o si pe sotia acestuia, atunci cand ea a incercat sa intervină.

Mai târziu, în aceeasi zi, aproximativ 100 de extremiști hinduși, înarmați cu bâte, au ocupat poziții in fiecare colț al satului și au amenințat că vor ucide orice creștin care va încerca să plece si sa depună plângere la poliție. Apoi, extremiștii au organizat o ședință publică, in care au hotărât să ucida cuplul.

Numărul atacurilor asupra non-hindusilor a crescut, de cand partidul hindus naționalist BJP a venit la putere, în alegerile generale din luna mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Sursele spun, conform Release International, că au avut loc mai mult de 600 de atacuri asupra grupurilor musulmane și creștine, doar in primele 100 de zile ale noului Guvern.

Chiar în ziua în care Narendra Modi a preluat puterea, extremiștii au batut nouă creștini din Balwanazir, forțandu-i să se lepede de Hristos. Ei au sigilat ușile bisericii evanghelice din sat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.