STIRI | Structura de piatra, cu forma lunara, cercetata in Galileea

Un monument de piatră de formă lunară, care dateaza de aproximativ 5.000 de ani, a fost identificat în Israel.

Situat la aproximativ 13 km nord-vest de Marea Galileii, structura este masiva – volumul său fiind de aproximativ 14.000 metri cubi și avand o lungime de aproximativ 150 de metri. Ceramica excavata in cadrul structurii indică datarea monumentului între anii 3050 înainte de Hristos si 2650 înainte de Hristos, ceea ce înseamnă că este probabil mai vechi decât piramidele din Egipt. Acesta a fost, de asemenea, construit, înainte de Stonehenge.

Arheologii au crezut, anterior, ca structura facea parte dintr-un zid, dar lucrările recente efectuate de Ido Wachtel, un student doctorand la Universitatea Ebraica din Ierusalim, indică faptul ca nu exista niciun oraș lângă ea și că structura este un monument.

“A constituit un punct de reper important în peisajul natural, servind la marcarea posesiei și afirmarea autoritatii și a drepturilor asupra resurselor naturale, de către o populație rurală sau pastorala locala”, a scris Wachtel în rezumatul unei prezentari, recent, conform Live Science, la Congresul Internațional de Arheologie din Orientul Antic Apropiat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.