Au impus eliminarea obligatorie a tuturor invataturilor crestine din programa scolara-

Într-o mișcare de continuare a infiintarii unui califat islamic, militanții ISIS au impus eliminarea obligatorie a tuturor învățăturilor creștine si siriace din programa școlară.

Instituțiile de învățământ din Mosul și Campia Ninive care poartă nume creștine, cum ar fi Scoala Creștină Sfantul Toma, vor fi, de asemenea, redenumite, în cadrul noii politici emise de grupul extremist in 5 septembrie.

Declarația instruiește școlile sa “ii învete si sa ii slujeasca pe musulmani, în scopul educarii oamenilor din Statul Islamic în domeniul tuturor științelor religioase și ale naturii”.

“Acest anunț este obligatoriu”, a avertizat grupul, conform AINA. “Oricine acționează împotriva lui, se va confrunta cu pedeapsa”.

Decizia face parte din planul gruparii, de a propaga ideologia sa jihadista în rândul generațiilor mai tinere.

Ministerul Educației din Irak a introdus limba siriacă și învățătura Creștinismului în școlile publice, anul trecut, în încercarea de a păstra cultura și limbile grupurilor creștine indigene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.