Turcia a refuzat sa ia parte la campania impotriva extremistilor din Statul Islamic

Turcia s-a abținut de la a deveni parte a unui grup de țări și organizații internaționale, care a promis sprijinirea guvernului central de la Bagdad în lupta sa împotriva amenințării Statului Islamic radical al Irakului și Levantului (ISIL / ISIS) în timpul unei conferințe internaționale privind pacea și securitatea in Irak, la Paris, conform jurnalului Zaman, care citeaza agenția de știri Cihan.

Conform agentiei Ansa, Ministrul Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu (foto), a participat, luni, la conferința internațională de luptă împotriva terorismului, împreună cu cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (CSONU), un număr de țări și de reprezentanți europeni și arabi din Uniunea Europeană.

Toti ceilalti, cu excepția Turciei, au promis să ajute Guvernul de la Bagdad, în lupta sa împotriva ISIL. Pe principala ordine de zi a ședinței s-a aflat acordarea de sprijin militar guvernului de la Bagdad, împotriva ISIL.

În cadrul întrevederilor, delegația turcă a subliniat că lupta împotriva ISIL nu are loc numai în Irak – ea reprezinta o amenințare în Siria – și a subliniat că, atâta timp cât regimul Președintelui Bashar al-Assad în Siria se afla la putere, amenințarea ISIL va continua.

Turcia mai susține că are mâinile legate, din cauza celor 46 de cetățeni turci și 3 irakieni, care au fost răpiți de către ISIL din Consulatul General al Turciei la Mosul, acum trei luni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.