Îndemn al Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la protejarea vieţii

 Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adresat ieri, 7 ianuarie 2009, credincioşilor constănţeni un îndemn la ferirea de avort şi la protejarea vieţii.

Cuvântul de îndemn a fost rostit după predica ţinută la finalul Sfintei Liturghii, oficiată la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Constanţa, cu prilejul sărbătoririi hramului.

Ierarhul Tomisului a constatat o practică a credincioşilor neconformă cu rânduiala Bisericii Ortodoxe, şi anume trecerea pruncilor avortaţi cu premeditare pe pomelnicul de iertare a celor adormiţi.

Mesajul a fost rostit în contextul în care Ierarhul Tomisului s-a referit la naşterea prin minune dumnezeiască a Sfântului Ioan Botezătorul, urmare a rugăciunilor părinţilor săi, preotul Zaharia şi Elisabeta.

Ideea centrală a mesajului a fost aceea că orice avort este o crimă care nu poate fi iertată decât după o căinţă sinceră şi îndelungată, dar şi după salvarea altor prunci de la avort.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.