STIRI | Turcia ii inarmeaza pe jihadistii ISIS. Presedintele ataca presa americana

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan (foto), a criticat ieri presa internațională, pentru comentariile dure, mai ales în Statele Unite, la adresa liniei adoptate de guvernul turc, de inarmare a jihadiștilor inclusiv din ISIS.

Erdogan a acuzat un articol de marti, din New York Times, apreciindu-l ca fiind “rușinos, rușinos și nefondat”.

Articolul trata cu duritate boom-ul de recruți din Turcia pentru grupul jihadist sunnit responsabil pentru numeroasele atrocități din Siria și Irak.

Opoziția turcă și presa internațională au acuzat în mod repetat guvernul turc islamist, pentru sprijinirea gruparilor jihadiste din Siria, și pentru ca permite trecerea liberă a armelor și militanților dincolo de frontierele sale. Guvernul turc a negat mereu acuzațiile, dar în ultimele zile fostul ambasador SUA la Ankara, Francis Ricciardone, a declarat ca turcii au lucrat cu aceste grupuri, inclusiv cu Frontul Nusra, informeaza Ansa.

Articolul de marți, din New York Times, amintea cartierul muncitoresc din Hacibayram, din centrul Ankarei, devenit un centru de recrutare pentru aspirantii ISIS, și a raportat că între 1000 și 3000 de turci s-au alăturat deja ISIS.

Mass-media din SUA, în ultimele zile, a criticat Turcia, o țară membră NATO, pentru refuzul de a sprijini o ofensivă militară pe care Washingtonul intenționează să o lanseze împotriva grupului jihadist.

Un editorial din Wall Street Journal vorbea despre “non-aliatul nostru din Ankara”, printre altele, conform agentiei italienesti amintite mai sus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.