STIRI Dallas | Mesaj video al Patriarhului Bartolomeu I, adresat Adunarii Episcopilor din SUA

Adunarea Episcopilor Ortodocsi (Dallas, Texas, SUA – 16-18 septembrie 2014)

In aceste zile, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a adresat un mesaj video Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii, cu ocazia reuniunii recente. Reuniunea pan-ortodoxa a inclus preoti si laici. Au participat mai mult de 30 de episcopi, reprezentând jurisdicțiile membre ale Adunării.

In mesajul sau video (vezi galeria media a articolului de fata – www.lacasuriortodoxe.ro), Patriarhul Bartolomeu aminteste:

“Toti întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale privesc la Adunare, cu speranță și optimism”.

“În lumina Marelui si Sfantului Sinod, care, cu harul lui Dumnezeu și cooperarea noastră, se va convoca în primăvara anului 2016 – după mai multe decenii de pregătire și, în conformitate cu decizia întâistătătorilor din timpul ultimelor noastre Adunari din Fanar (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – vă invităm și așteptăm sa va aduceti contribuția dumneavoastră, pe baza experienței dobândite pe parcursul mai multor ani în Statele Unite ale Americii”.

“Vă felicit pentru angajamentul de a va exprima printr-o singura gandire și de a vorbi cu o singură voce, în problemele sociale critice ale timpului nostru. Mai mult decât atât, noi, cu umilință, vă îndemnam să continuati să sporiti unitatea credinței noastre comune și sa continuati să faceti sa crească încrederea reciprocă, prin Potirul mistic al Euharistiei”.

“Iubiți frați, salutul nostru scurt nu este pur și simplu formal sau convențional. Ne adresam dumneavoastra, pentru că a venit timpul sa trecem dincolo de vorbe, la fapte”.

“Suntem chemați să punem teoria și teologia noastră, în politică și practică. Suntem chemați să trecem dincolo de ceea ce este “al meu” și ceea ce este “al tău”, la ceea ce este “al nostru”. De acum înainte, acesta este modul în care ar trebui să concepem și să efectuam toate indatoririle noastre, in toate departamentele și toate inițiativele noastre. În caz contrar, noi nu practicăm ceea ce predicăm. Depinde, intr-adevar, de noi, sa acceptam provocarea, sau sa refuzam chemarea”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.