Biserica are nevoie de episcopi care stiu sa ingenuncheze in fata altora

“Biserica are nevoie de episcopi care știu să îngenuncheze în fața altora, pentru a le spala picioarele”, spune Papa Francisc, invitandu-i pe pastori sa să fie “părinți și frați blanzi, aproape de oameni, cu rabdare si milostivire”.

Papa Francisc i-a primit, astfel, in aceste zile, pe episcopii participanti la un seminar organizat de către Congregația pentru Evanghelizarea Popoarelor, in Vatican.

Subliniind “nevoia imperioasa de conversie misionara” a Bisericii, Papa le-a cerut episcopilor “sa-si ordoneze viața și slujirea episcopală în contextul acestei transformări misionare”.

“Biserica – o comunitate de evanghelizare – este chemata să crească împrejur, sa micsoreze distantele, sa se coboare la umilinta, dacă este necesar”, a îndemnat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.