Thursday 25 september 2014

Statul Islamic pedepseste Franta. O noua decapitare, de aceasta data in Algeria

O grupare algeriana, cu legaturi cu Statul Islamic, a lansat un video, ieri, care pretinde că a executat un ostatic francez, in acest week-end. Videoclipul se încheie cu teroriștii care țin in mana capul lui Herve Gourdel, un ghid alpin in varsta de 55 de ani.

Videoclipul lui Jund Al-Khalifa, o grupare afiliata a grupului jihadist, vizeaza atacurile aeriene din prezent, conduse de SUA în Siria și Irak, acesta fiind intitulat “Mesajul sangelui, pentru guvernul francez” și arată decapitarea lui Gourdel. “Este răzbunarea noastră, împotriva agresivei cruciade frantuzesti impotriva Califatului”, spun teroriștii în clipul video, conform Ansa.

Luni, grupul a amenințat că il va ucide pe barbatul in varsta de 55 de ani, care a fost luat ostatic în munții din Algeria, daca Franța nu va opri loviturile aeriene asupra pozițiilor din Irak.

Marți, Președintele francez Francois Hollande a declarat în mod clar că, în ciuda gravitatii situației, țara sa nu se poate supune “santajului” teroriștilor.

In acest week-end, purtătorul de cuvânt al Statului Islamic, Abu Muhammed Al Adnani, a amenintat Franța, conform Ansa, în special prntr-un mesaj video. Franța este singura țară europeană care a lansat lovituri aeriene împotriva Statului Islamic, ca parte a coaliției conduse de SUA.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile