Abuzare sexuala a minorilor: Vaticanul il aresteaza pe fostul Nuntiu papal in Republica Dominicana

Vaticanul l-a arestat pe fostul Nunțiu papal în Republica Dominicană, in urma cu o zi, supunandu-l pe originarul polonez în vârstă de 66 de ani la arest la domiciliu.

Józef Wesolowski (foto) a slujit ca Nunțiu Apostolic în diferite țări, din 1999; el a fost trimis în Republica Dominicană în 2008, iar în prezent este acuzat de implicarea în abuzarea sexuala a minorilor. El a fost rechemat din Republica Dominicană, în 2013.

Wesolowski a fost caterisit in luna iunie, după ce a fost găsit vinovat în cadrul procedurilor de drept canonic, Congregația pentru Doctrina Credinței pronunțand pedeapsa stricta de revenire la statutul de laic.

Un mesaj lansat de către biroul de presă al Vaticanului, in urma cu o zi, anunța arestul acestuia la domiciliu, o restricție aleasa “în lumina stării de sănătate a acuzatului, așa cum reiese din documentația medicală”.

Declarația mentioneaza disponibilitatea Papei Francisc de sancționare a fostului diplomat și îngrijorarea față de această chestiune.

“Inițiativa luată de către departamentele juridice ale Statului Vatican, este un rezultat al dorinței exprese a Papei, astfel încât un caz atât de grav și de delicat sa fie abordat fără întârziere, cu rigoarea necesara și cu asumarea deplină a responsabilității din partea instituțiilor care sunt guvernate de Vatican”, a menționat, în declarația sa, Vaticanul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.