STIRI | Parohienii se opun demolarii bisericii si construirii unei parcari

Biserica parohială Saint Rita, din Paris, una dintre putinele care permit prezenta animalelor în timpul Messei (Liturghiei catolice), a fost somata cu evacuarea, informeaza agentia italeineasca Ansa. Biserica in stil neo-gotic, construita în anul 1900, a primit ordinul de evacuare, din partea unui tribunal, intrucat noul proprietar vrea sa o demoleze pentru a construi apartamente și o parcare.

Arhiepiscopul galician catolic de Santa Rita, Dominique Philippe, trebuie deja să părăsească cladirea, dar purtătorul de cuvânt al adunarii bisericesti, Francois Lusinchi, a avertizat că credinciosii vor “rezista” și “vor ocupa biserica”.

În urmă cu doi ani, Asociația Culturală a Capelelor Catolice, care era proprietara cladirii (Saint Rita nu se află sub autoritatea Vaticanului), a initiat o procedură de evacuare a ocupanților săi și a vândut biserica unei agentiii imobiliare, care a obținut o autorizație de construcție.

Un tribunal a respins, ulterior, un proces indreptat împotriva demolării prezentate de către asociație. Acum, adunarea speră să cumpere înapoi cladirea, folosindu-se de donații.

Biserica parohială a devenit cunoscuta pentru binecuvantarea motocicliștilor și, mai ales, pentru Messa pentru animale, celebrată în fiecare prima duminică din luna noiembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.