Papa elimina un episcop din Paraguay, pentru ca diviza Biserica. Abuzuri sexuale asupra minorilor

“Decizia dificila” de a-l elimina pe Rogelio Livieres, în urma vizitei lui Santos Abril y Castelló in Paraguay, vine pe fondul acuzațiilor de deturnare de fonduri și de legături de comuniune intrerupte cu alți episcopi.

Papa Francisc a luat această “decizie dificilă”, de eliminare a lui Rogelio Ricardo Livieres Plano, Episcop de Ciudad del Este (al doilea mare oraș al Paraguayului), din “motive pastorale grave”.

Decizia vine după vizita apostolică a cardinalului spaniol Santos Abril y Castelló in țară, din ultima luna.

Prelatul paraguayan, care este membru al Opus Dei, a fost acuzat de ascunderea acțiunilor unui preot argentinian care a fost vicar general al diecezei.

Preotul a fost, de asemenea, acuzat de abuz asupra copiilor, precum și de deturnare de fonduri, aflandu-se, de asemenea, în centrul unor dispute cu alți preoți și episcopi colegi, de ani de zile.

Divergențele au fost legate de probleme pastorale și de evenimente din trecut, în legătură cu figura lui Fernando Lugo, fost episcop-Președinte al Paraguayului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.