8 ianuarie 2009 – Inscriptii antisemite pe zidurile unei şcoli din Nice

Două inscripţii antisemite au fost descoperite în noaptea de miercuri spre joi în holul unei şcoli primare din Nice, declară poliţia şi primarului din localitate.

Insulta, “moarte evreilor”, a fost tipărită de două ori, alături de desenul unei bombe roşii, pe un perete din apropierea uneia dintre intrările şcolii Saint-Charles, situată în partea de nord a Nicei. Înscrierile se află la înălţimea de 1-1.50 m.

Pe un alt perete au fost înscrise, cuvintele “Palestina” şi “FPLP”, Frontul Popular de Eliberare a Palestinei – numele unei organizaţii palestiniene, a observat AFP într-o fotografie trimisă de primar.

Inscripţiile au fost şterse, înainte de reluarea cursurilor, de serviciul de salubrizare al oraşului. O anchetă a poliţiei a fost deschisă.

Primarul Nicei, Christian Estrosi (UMP) – deputat – şi preşedintele Consiliului general al Alpes-Maritimes, Eric Ciotti (UMP), au denunţat acest act “inacceptabil”, a spus Etrosi.

“Într-un context internaţional deosebit de tulbure, modelul republican francez este un unul în care toate „diferenţele” au un scop unic – serviciul ţarii – care trebuie să fie apărat”, a spus el într-o declaraţie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.