Saturday 27 september 2014

STIRI | Libanul refuza sa adere la coalitia internationala impotriva Statului Islamic

Libanul nu este pregătit să adere la coaliția internațională împotriva Statului Islamic și a altor grupari insurgente din Orientul Mijlociu, și nu este dispus să facă acest lucru, conform declaratiei analistului militar Amin Khatit, pentru RIA Novosti.

Khatit a declarat, ieri, că “Libanul refuză să se alăture coaliției internaționale, în ciuda apelurilor ONU”, mai ales ca țara sa “nu va fi capabila să reziste consecințelor participării la coaliția multinațională, pe niciun plan – militar, economic și politic”.

Faptul că “Statele Unite conduc coaliția internațională, iar Statele Unite ale Americii sunt un aliat istoric al inamicului nostru Israel”, a adaugat Khatit, ieri, este un alt motiv pentru ca Beirutul să se abțină sa participe în această coaliție.

Khatit, însă, a subliniat că Libanul a efectuat propriile operațiuni de combatere a terorismului, pe parcursul mai multor ani de zile, cum ar fi ciocnirile din 2007 cu militanții Fatah al-Islam, în tabăra de refugiați Nahr al-Bared, pentru palestinieni.

Comentand cu privire la atacurile aeriene împotriva teroriștilor din Irak și Siria, efectuate de către forțele americane, expertul a afirmat că armata libaneză se lupta eficient, deja, în zona Arsal.

Grupul jihadist al Statului islamic s-a ciocnit in mod repetat cu forțele guvernamentale libaneze, in Arsal, un oraș aflat la granița cu Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile