STIRI | Libanul refuza sa adere la coalitia internationala impotriva Statului Islamic

Libanul nu este pregătit să adere la coaliția internațională împotriva Statului Islamic și a altor grupari insurgente din Orientul Mijlociu, și nu este dispus să facă acest lucru, conform declaratiei analistului militar Amin Khatit, pentru RIA Novosti.

Khatit a declarat, ieri, că “Libanul refuză să se alăture coaliției internaționale, în ciuda apelurilor ONU”, mai ales ca țara sa “nu va fi capabila să reziste consecințelor participării la coaliția multinațională, pe niciun plan – militar, economic și politic”.

Faptul că “Statele Unite conduc coaliția internațională, iar Statele Unite ale Americii sunt un aliat istoric al inamicului nostru Israel”, a adaugat Khatit, ieri, este un alt motiv pentru ca Beirutul să se abțină sa participe în această coaliție.

Khatit, însă, a subliniat că Libanul a efectuat propriile operațiuni de combatere a terorismului, pe parcursul mai multor ani de zile, cum ar fi ciocnirile din 2007 cu militanții Fatah al-Islam, în tabăra de refugiați Nahr al-Bared, pentru palestinieni.

Comentand cu privire la atacurile aeriene împotriva teroriștilor din Irak și Siria, efectuate de către forțele americane, expertul a afirmat că armata libaneză se lupta eficient, deja, în zona Arsal.

Grupul jihadist al Statului islamic s-a ciocnit in mod repetat cu forțele guvernamentale libaneze, in Arsal, un oraș aflat la granița cu Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.