Los Angeles – Moartea fiului lui Travolta: “oribilă”, a spus Cruise apărând Scientologia

Tom Cruise a catalogat joi evenimentul morţii fiului lui John Travolta, ca fiind “oribil”, şi a negat faptul că Scientologia, a căror membri de marcă sunt cei doi actori, refuză ca adepţii săi să fie trataţi medical.

Intervievat în timpul unei înregistrări a unei emisiuni de pe canalul ABC, celebrul actor american, prieten al cuplului Travolta, cu greu şi-a găsit cuvintele, aparent copleşit de emoţie.

“Este oribilă … pur şi simplu oribilă. El era un bărbat; ambii părinţi sunt oameni formidabili …”, a spus el. “Îmi aduc aminte când s-a născut Jett, John îl adora(…) Nu pot să-mi găsesc cuvintele”, a adăugat el într-un interviu difuzat în întregime astăzi.

Jett Travolta, care avea 16 ani, a decedat în urma unui „atac”, la 2 ianuarie, în timp ce se afla împreună cu familia sa în Bahamas. Băiatul a suferit din copilărie crize epileptice.

Mai mulţi oameni din presa americană au susţinut că băiatul ar fi fost autist, dar John Travolta nu a recunoscut, argumentând că fiul său a suferit de sindromul Kawasaki, o boală care poate duce la complicaţii cardiace.

Scientologia neagă anumite medicamente care acţionează asupra creierului, cum ar fi Prozacul, considerat echivalent al drogurilor, conform site-ului propriu.

Fiind întrebat de realizatoarea de programe. Walters, despre atitudinea Scientologiei vis-a-vis de boli şi despre un posibil refuz al tratamentului, Tom Cruise a spus că e o eroare. “Acest lucru nu este adevărat, de fapt este chiar invers. Scientologia îşi sfătuieşte credincioşii să ia medicamente pentru tratarea bolilor”, a insistat acesta.

O ceremonie în memoria lui Jett Travolta a avut loc joi, la Ocala, Florida (sud-est) unde actorul “Pulp Fiction” deţine o proprietate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.