Roma, 9 ianuarie 2009 (Italia): Un sindicat face apel la boicotarea magazinelor evreieşti

Non acquistate prodotti che iniziano con il codice a barre 729, quella merce è stata fabbricata in Israele. Fermiamo il massacro di Gaza… STOP ai bombardamenti subito!!!

Un sindicat al comercianţilor a provocat indignare în Italia, prin propunerea de a boicota firmele conduse de evrei din Roma, în semn de protest faţă de Israel şi împotriva bombardamentelor din Fâşia Gaza, raportează ziarul „La Republica” de astăzi, vineri 9 ianuarie 2009.

Micul sindicat autonom, Flaica-Uniti-Cub, care mai mulţi comercianţi din Roma, a propus în pagini scrise şi pe pagina sa de internet “să nu se mai cumpere nimic din magazine ce aparţin membrilor comunităţii evreieşti, în semn de protest” contra Israelului – conform cotidianului.

“Noi nu avem niciun cuvant de spus despre ceea ce se întâmplă în Gaza. Ne-am gândit însă, să întocmim o listă a comercianţilor cu legături la Tel Aviv, pentru că nimeni nu ştie exact cine sunt”, a explicat joi pentru La Republica, secretarul local al sindicatului, Giancarlo Desiderati, iniţiatorul acţiunii.

Preşedintele comunităţii evreieşti din Roma, Riccardo Pacifici, a anunţat că va depune o plângere împotriva sindicatului, pentru “incitare la ură rasială”.

Preşedintele Senatului, Renato Schifani, şi-a exprimat “solidaritatea”, descriind propunerea sindicatului ca fiind “inacceptabilă”.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, ex-fascist al Partidului Alianţa Naţională (PP, dreapta naţionalistă) a condamnat acestă iniţiativă ca fiind “nebună şi criminală”, în conformitate cu aceeaşi sursă.

“Cu acest fel de propuneri a început discriminarea din partea naziştilor; aceste lucruri nu au ce căuta în oraşul nostru”, a adăugat el.

Responsabilul sindical s-a justificat astazi, precizând că “nu face practic o listă a magazinelor conduse de evrei, ci are drept (…) ţintă Israelul, prin intermediul acestor firme,” afirmând faptul că “boicotul economic va încurca Israelul în finanţarea achiziţionării de arme.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.