Corul de copii „Theotokos” pleacă în această săptămână în cel de-al 15-lea turneu peste hotare

Cu prilejul inaugurării primei parohii ortodoxe din Scoţia, la invitaţia Ambasadei României la Londra şi a Comunităţii Române din Glasgow, Corul de copii „Theotokos” al Bisericii Ortodoxe „Maieri I” din Alba Iulia va fi prezent în perioada 14 – 22 ianuarie la Glasgow şi Londra pentru a participa la acest eveniment.

Pe lângă răspunsurile pe care le va da la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de către Î.P.S. Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, corul „Theotokos” va susţine şi două concerte de muzică religioasă în Catedrala Catolică din Glasgow şi la Institutul Cultural Român din Londra.

Înfiinţat în urmă cu 21 de ani de către Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Andrei, Corul de copii „Theotokos”, dirijat de Părintele Arhid. Nicolae-Călin Bulac, a prezentat nenumărate spectacole şi concerte în întreaga ţară, realizând până acum 14 turnee în 18 ţări din Europa, America şi Asia. Repertoriul corului este format îndeosebi din cântece religioase, dar şi din prelucrări folclorice sau din repertoriul internaţional.

La concertele Corului de copii „Theotokos” ce vor fi prezentate în cadrul acestui turneu din Scoţia şi Anglia vor participa reprezentanţi ai Casei Regale Britanice, ai Guvernului şi Parlamentului Scoţian, reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi Protestante din Scoţia, reprezentanţi ai Diasporei române şi ale principalelor canale de televiziune din Marea Britanie.

La buna organizare a acestui turneu al Corului de copii „Theotokos” au contribuit Ambasada României la Londra, Consulatul Român din Londra şi Consiliul Judeţean Alba.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.