publicat în: Arhivă

Compania de teatru « Passe-Partout Dan Puric » va invita Sambata, 8 Noiembrie 2008, orele 19:30 la spectacolul “RencontreS”.

Intr-o miscare teatrala dominata de spectacole axate pe efecte scenice exagerate, dictate de regizori care vor sa fie mai presus de interpretii ce devin sclavii executanti ai viziunilor regizorale cu pretentii de originalitate, Compania

de teatru “Passe Partout Dan Puric” sustine linia expresiei interiorizate, comunicarea directa a emotiei, evidentierea talentului celor ce transmit publicului provocarea la gandire.

Scenariul si regia acestui regal artistic apartin lui Dragos Huluba si Violetei Totir care sunt si interpretii cuplului. In cazul unui astfel de spectacol, de miscare si expresie, de dans si gest, daca regizorul este si interpret, mult mai credibila devine evolutia sa. Subliniem ca genul impus de Dan Puric, se detaseaza de “teatru-dans”, cele doua stiluri de expresie au in comun doar lipsa replicii.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat.

“Rencontres” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

“Rencontres” a avut cronici favo­rabile şi în presa străină, după ce a participat în Cehia, la un festival Internaţional al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus şi pe afiş în Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Româneşti şi la Festivalul MaiFest – mari actori, mari regizori, mari dramaturgi – organizat de UNESCO la Cluj. În această vară spectacolul s-a jucat din nou la Luxemburg (19 iunie) şi la Festivalul International de teatru de la Belgrad unde a obtinut doua importante premii(5 iulie).

“Rar un asemenea spectacol în lumea teatrală de azi… un comentariu fin asupra dragostei, cu un umor rafinat, marca sigură a unui talent inteligent” (Dan Puric)

Nu ocoliti acest spectacol chiar daca sala “Rapsodia” nu este un teatru elegant cum sunt suratele sale din Capitala. Aflata in centrul istoric supus acum renovarii, sala va beneficia curand de o modernizare si va apartine definitiv Companiei de Teatru “Passe Partout D.P.”, care isi merita un loc in peisajul cultural bucurestean.

Rezervari si bilete la casa salii Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, telefon 021/315.89.80 sau 0722.768.648, zilnic intre orele 11-18.


Reamintim, cu aceasta ocazie, ca maestrul Dan Puric se afla printre primii membri ai grupului Lacasuri Ortodoxe (din ianuarie 2008). Tinem sa multumim Companiei de Teatru “Passe Partout D.P.” pentru aceasta invitatie.