Statul Islamic a capturat orasul Jalawla

Ieri, in Irak, militantii Statului Islamic au capturat orașul Jalawla, din nord-estul Bagdadului. Militantii au preluat orașul în zori, după săptămâni de ciocniri cu luptătorii kurzi.

Confiscarea Jalawla, situat la 115 km de capitala irakiană, a venit la o zi după ce un atentator sinucigaș a ucis 10 luptători kurzi in zona. Militanții au preluat, de asemenea, controlul asupra a două sate din apropiere.

Între timp, Primul-Ministru Nouri al-Maliki a anunțat că va depune o plângere în justiție împotriva Președintelui nou ales al țării. Într-un discurs televizat după miezul nopții, al-Maliki a declarat că va depune o plângere în justiție împotriva noului Președinte, Fouad Massoum, pentru comiterea “unei incalcari clare a constituției”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.