Artefacte biblice afisate in Pennsylvania

Liban Daily News vorbeste in ultima sa editie despre o expozitie organizata in Muzeul Biblic de Arheologie “Alan and Muriel Pense”, la Seminarul Evanghelic din Pennsylvania. Curatorul colectiei este Phillip Bollinger.

Muzeul prezinta o colecție de lămpi mici cu ulei de măslin, in forma de bol din lut, pana la lampi mai elaborate, imbracate in metal. Lămpile dateaza din cele mai vechi perioade ale istoriei Canaanului, incepand de la epocile neolitice și calcolitice, pana la epoca timpurie a bronzului.

“Colectia ii ajută pe oameni să vadă cum se schimba stilurile în timp”, a spus curatorul, adăugand: “Când lucrezi la sapaturi, acesta este unul dintre elementele care te ajuta să datezi ceea ce găsesti”.

Alte articole din colectie includ diferite tipuri de vase de depozitare, din lut, care au fost, probabil, folosite pentru apa, vin sau cereale. “Acestea erau dulapurile de bucatarie din perioadele Vechiul și Noul Testament”, a adăugat Sarah Bollinger. “Puterea colectiei noastre consta in prezentarea vieții de zi cu zi”,

Muzeul este împărțit în două camere, una a Vechiului Testament și una a Noului Testament. Pe holurile dintre cele două camere se gasesc, de asemenea, multe alte artefacte.

Una dintre cele mai vechi piese din colectie, este un vârf mic de săgeată. “Este un vârf de săgeată din cremene de Ierihon, are 8000 de ani vechime”, a declarat Phillip Bollinger.

Alte obiecte interesante includ un recipient pentru lapte, vechi de 4000 de ani, cutii pentru machiaj, din os sau metal, borcane cu sigiliul regelui Ezechia, precum și arme, cum ar fi praștii de tipul celei pe care David a folosit-o pentru a-l ucide pe Goliat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.