Papa Francisc se preocupa de Biserica catolica Ucraineana din SUA. Cel mai tanar episcop ales-

Telefonul Papei Francisc – a marturisit preotul catolic ucrainean Bohdan Danylo – l-a luat pe acesta prin surprindere. Apelul avea sa-l informeze ca Papa Francisc l-a numit nou Episcop al Eparhiei Sfântul Iosafat de Parma, din Ohio, joi, 7 august.

“Am primit apelul telefonic, iar restul a fost istorie. Sper că voi putea să-mi îndeplinesc această nouă sarcină, pe care Sfântul Părinte mi-o incredinteaza”, a declarat el, pentru Radio Vatican, intr-un interviu.

Eparhia Sfantul Iosafat este una din cele patru eparhii catolice ucrainene din SUA, care are parohii, din Ohio pana in sud, in Florida.

Episcopul ales Danylo a facut cunoscute prioritățile misiunii sale ca episcop, în două etape: “predicarea Evangheliei lui Iisus Hristos și apropierea poporului de Dumnezeu”.

Când a fost întrebat despre starea Bisericii Romano-ucrainene din Statele Unite ale Americii, episcop-ales Danylo a explicat ca Biserica Catolică din Ucraina se confruntă cu o nouă perioadă de renastere, în unele locuri existand un aflux mare de noi imigranți din Ucraina.

Episcopul ales este plin de speranță in ce priveste cresterea Bisericii ucrainene catolice în SUA, spunand ca Biserica nu mai trebuie vazuta ca o cladire, ci ca o comunitate de oameni.

Acesta sustine, pentru Radio Vatican, ca Biserica Catolică Ucraineană din America a continuat să acorde sprijin, atât spiritual cat și material, Ucrainei, în această perioadă de criză. Organizațiile caritabile înființate de către Biserică au trimis ajutoare, a spus Episcopul Danylo. El a menționat, de asemenea, prezența puternică a Bisericii Catolice Ucrainene, in Ucraina, printre capelanii militari.

La 43 de ani, episcopul-ales Danylo va deveni cel mai tânăr episcop din SUA “și ia în stăpânire de cel mai mare scaun vacant din Statele Unite ale Americii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.