No comment: Arhiepiscopia de Alba Iulia, împiedicata sa construiasca o biserica

… sau, despre cum incearca minoritatile (fie religioase sau atee, fie etnice) sa devina majoritare.

Mai intai, despre ridicarea Bisericii ortodoxe din Miercurea Nirajului, judeţul Mureş

“Comunitatea Ortodoxă din Miercurea Nirajului, pe terenul ce-l posedă în mijlocul oraşului, conform unor hotărâri judecătoreşti definitive, doreşte să construiască o mică biserică. Ţinem să precizăm că aceasta acţiune n-are nici conotaţie etnică şi nici politică. Dacă nu se ştie, spunem noi: în Budapesta, există în zona centrală o biserică ortodoxă maghiară.

O biserică în care este proslăvit Hristos – Domnul Păcii, nu poate aduce învrăjbire etnică ci, dimpotrivă, armonie şi iubire.

Într-o lume în care am scăpat de comunism, când nu puteam construi biserici în oraşe, ne miră înverşunarea organelor locale care vor să ne împiedice să construim o biserică pe proprietatea noastră.

Sperăm ca luciditatea şi bunul simţ să biruie. Dumnezeu ne va ajuta să construim această biserică, în care intenţionăm să ne rugăm şi în limba maghiară, pentru că Dumnezeu n-are naţionalitate şi este Părintele nostru, al tuturor. ” (din comunicatul Arhiepiscopiei)

Intre timp, preotul Ioan Dorin Sandor se vede nevoit sa conteste o amenda de 1000 lei pentru punerea unei pietre de temelie si a unei Sfinte Cruci, in locul cu pricina.

Dar, nu numai atat! O declaratie socanta, care demonstreaza faptul ca de fapt administratia locala nu doreste aceasta biserica si ea insasi intretine acest conflict ne-a parvenit prin sistemul de informarea Mediafax.

(…) presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, îngrijorat (…):
“La Miercurea Nirajului se tensioneazã deja atmosfera din cauza încercãrii
nechibzuite a Bisericii Ortodoxe Române de a construi o bisericã într-un parc în centru, în loc sã-i caute o altã locatie potrivitã pentru o bisericã”.

KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.