STIRI Nigeria | Islamistii Boko Haram cuceresc Gwozase. Temerile cresc si in Camerun

Boko Haram a cucerit orașul Gwoza, din Statul Borno, în nord-estul Nigeriei, provocând exodul a mai mult de 11.000 de locuitori, conform unui raport Fides.

Cucerirea orasului reflectă alerta emisa de episcopii catolici nigerieni vizavi de faptul ca “grupul terorist Boko Haram si-a schimbat strategia, nelimitându-se doar la atacuri, ci de acum căutand sa controleze zone ale Nigeriei”.

Gwoza este situat la granița cu Camerunul, al cărui teritoriu este din ce în ce mai amenințat de actiunile Boko Haram, dupa cum o demonstreaza răpirea cetățenilor străini (inclusiv preoți și călugărițe), din ultimul an.

Potrivit Oficiului ONU pentru probleme umanitare, incepand din luna mai 2013 (când guvernul nigerian a declarat stare de urgență în statele Adamawa, Borno și Yobe) si pana in prezent, mai mult de 650.000 de oameni au fost nevoiți să fugă din fata violenței Boko Haram.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.