Lavrov: Ar trebui sa fim uniti in dorinta de a invinge terorismul international!

Rusia sprijină dorința partenerilor săi occidentali de a învinge terorismul internațional, dar eforturile anti-teroriste trebuie să se bazeze pe principiile dreptului internațional, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

El și-a exprimat sprijinul pentru intenția SUA de a lupta cu extremiștii islamici în Siria, dar numai în cazul în care guvernul sirian se arata de acord cu asta, adăugând că orice încercare de a acționa în mod ilegal ar aduce doar haos.

“Președintele US Joint Chiefs of Staff a declarat că Statul Islamic ar trebui să fie infruntat nu doar in Irak, ci, de asemenea, în Siria, de unde provine acestă organizație”, a spus Lavrov, la o intalnire care a avut loc in urma cu o zi. “Noi sprijinim acest lucru. Ar trebui să fim uniți in dorința de a învinge terorismul internațional și de a preveni ca [teroriștii] sa ocupe noi teritorii și sa infiinteze state teroriste”.

“Dar, când luptam împotriva terorismului, trebuie să facem asta bazandu-ne pe dreptul internațional, inclusiv pe respectarea suveranității statelor respective”, a spus Lavrov.

“În cazul în care există planuri de lupta împotriva teroriștilor din Siria și din alte state, atunci este necesar sa se faca acest lucru în colaborare cu guvernele lor legitime. În caz contrar, vom semăna haos”, a spus el.

Lavrov a mai amintit că un document a fost adoptat în unanimitate la unul dintre summiturile G8 precedente, care le cerea liderilor mondiali sa apeleze la guvern și la liderii opoziției Siriei sa isi uneasca eforturile in combaterea teroriștilor.

“Am sprijinit în mod activ o astfel de abordare, dar este regretabil faptul că a fost nevoie de peste un an pentru a începe abia sa ne gandim la cum să se materializeze ideea”, a spus el.

Odată cu începutul primăverii arabe, a declarat diplomatul rus de top, Rusia a propus partenerilor săi occidentali și regionali sa lucreze în comun”, pe baza unor abordări coordonate reciproc.

“Am propus să fim ghidati de unitate, pe punctele noastre de vedere privind necesitatea purtarii unei lupte dure împotriva terorismului internațional”, a declarat Lavrov, citat de VoR, adăugând că partenerii occidentali ai Rusiei au fost de acord să continue obiectivul, în cuvânt, dar in fapta “au ajuns sa fie ghidati de considerentele oportunismului politic”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.