STIRI Iran | Rusia preocupata de dialogul Ortodoxie-Islam

In aceste zile, conform deciziei Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, o delegație a Bisericii Ruse a sosit la Teheran, pentru cea de-a 9-a sesiune a Comisiei mixte ruso-iraniene pentru Dialogul “Ortodoxie – Islam”.

Delegația a fost condusă de Arhiepiscopul Feofilakt de Pyatigorsk și Cherkessk. Ea a vizitat ambasada Rusiei, avand o intalnire cu Ambasadorul L. Dzhagaryan.

Arhiepiscopul Feofilakt a prezentat programul viitor al dialogului și suportul Bisericii Ortodoxe Ruse privind o serie de probleme presante in discutiile cu țările islamice.

Dzhagaryan a explicat activitatea misiunii diplomatice ruse în Iran și a împărtășit viziunea acestuia vizavi de problemele importante din relațiile ruso-iraniene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.