STIRI Ucraina | Bisericile ortodoxe devin adevaratele obiective ale armatei ucrainene

Arhiepiscopul de Gorlovka și Slavyansk, Mitrofan, consideră că războiul din Ucraina a ajuns acum la un punct în care nu mai poate fi oprit doar de forțele omenesti.

“As vrea sa spun: băieți, aruncati armele, îmbrățișati-va reciproc, iertati-va unii pe alții și începeti construirea unei vieți liniștite. Dar știu că, din păcate, nimeni nu mă va asculta: nivelul tensiunilor a ajuns acum astfel încât ne putem doar ruga pentru ca el sa scada și pentru ca vărsarea de sânge sa se opreasca. Nu văd nicio forță omeneasca, prin care sa poata fi opriti. Numai Dumnezeu poate face asta, cu puterea Lui”, a spus Arhiepiscopul, într-o conversație telefonică pentru Interfax.

Enoriasii unei biserici ortodoxe din regiunea Donețk au fost atacati, sambata (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). O racheta a distrus acoperisul Bisericii Ioan de Kronshtadt, din orașul Kirovskoye, iar acoperișul a căzut peste oamenii aflati la slujba. Trei persoane au fost ucise pe loc, iar preotul, soția sa și patru enoriași s-au internat in spital, cu leziuni.

Arhiepiscopul crede că atacurile asupra bisericilor sunt intentionate. “Odata ce numărul bisericilor bombardate și incendiate devine atât de mare și oameniu sunt uciși, noi, desigur, avem sentimentul că bisericile devin adevaratele obiective, având în vedere că în niciuna dintre aceste situații nu existau puncte de control, echipament militar sau sedii”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.